Ankara/Ayaş doğumludur. Ankara Atatürk Lisesi mezunudur. M.S. ve B.S. derecelerini ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği bölümünden almıştır. Ph.D.: State University of New York at Buffalo, SUNY, Makine Mühendisliği, Center for Materials Processing.
Combustion Engineering, Windsor, Connecticutt ve Lawrence Berkeley Laboratories, Berkeley,California’da araştırma/geliştirme mühendisi olarak çalışmıştır.
ODTÜ Malzeme ve Metalurji Mühendisliği, Hacettepe Üniversitesi Nükleer Enerji Mühendisliği ve Kastamonu Üniversitesi Malzeme Bilimi ve Nanoteknoloji Mühendisliği nde öğretim üyesi olarak çalışmıştır. Hacettepe Üniversitesi, OSB-1 Sincan Meslek Yüksekokulu müdürlüğü yapmıştır.
Dr. Karataş, 10-Mart-2021 tarihi itibari ile yurt-dışı Science Citation Index (SCI) dergilerde toplam 79 dış-yayın ve toplam 940 yurt-dışı atıf a sahiptir. Bilimsel çalışmalarının “h-index i 18” dür. Yani yayınlarından 18 tanesinde en az 18 yurt-dışı atıf almıştır. “Laser Surface Engineering Processes and Applications”, Woodhead Publishing-2016, Editor: Jonathan Lawrence, isimli kitapta bir bölümün yazarıdır. KPDS İngilizce puanı= 94/100. “United States Patent and Trademark Office” tarafından tescil edilmiş 13 adet patente sahiptir.
Hasan Erbay, 1968 yılında Ankara’da doğdu. Bilgisayar Bilimleri ve Mühendislik alanında doktorasını ve Matematik Alanında Yüksek Lisans Derecesini ABD’deki Penn State Universitesinden almıştır. Lisans eğitimini Orta Doğu Teknik Üniversitesinde Matematik bölümünde tamamlamıştır. Araştırma alanları arasında sayısal doğrusal cebir, sayısal hesaplama, yaklaşım, görüntü işleme ve gizli anlamsal analiz bulunmaktadır. Erbay, evli ve iki çocuk babasıdır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: İstanbul Teknik Üniversitesi Kimya Bölümü(2002)(Birincilikle) Yüksek lisans: Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü (2004) Doktora: Bilkent Üniversitesi Kimya Bölümü (2008) Doktora sonrası çalışma: Almanya Heidelberg Üniversitesi İş Tecrübesi: Bilkent Üniversitesi (Araştırma Görevlisi) Bilkent Üniversitesi (Öğretim Görevlisi)
Dr. Dursun BALKAN, 2006 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünden mezun olmuştur. Gazi Üniversitesi Fen Bilimleri Enstitüsü Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalında TÜBİTAK Bilim Adamı Yetiştirme Grubu bünyesinde kazandığı burs ile Yüksek Lisansını 2009 yılında, Doktorasını 2016 yılında tamamlamıştır. Ayrıca, 2015 yılında Anadolu Üniversitesi İktisat Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümünde ikinci lisans eğitimini almıştır. Meslek hayatına Milli Prodüktivite Merkezi’nde 2007 yılında Verimlilik Uzmanlığı kariyeriyle başlamıştır. 2011 yılında Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Verimlilik Genel Müdürlüğünde Sanayi ve Teknoloji Uzmanı olarak görevine devam etmiştir. 2017 yılında Cumhurbaşkanlığı Devlet Bilgi Koordinasyon Merkezinde Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Kurum Temsilcisi olmuştur. İşletmelerde verimlilik ölçümü ile ilgili çeşitli düzeylerde araştırma, eğitim ve danışmanlık hizmetlerinde bulunmuş, uluslararası kuruluşlarda uzmanlık alanı ile ilgili birçok toplantı, eğitim ve çalıştaya katılmıştır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Tekin lisans derecesini KSÜ Fizik Bölümünde, doktora derecesini ODTÜ Fizik Bölümünde sırasıyla 2002 ve 2010 yıllarında tamamlamıştır. Doktorası sırasında, Kalifornia Üniversitesi Davis Kampüsü Kimya Mühendisliği ve Malzeme Bilimi Bölümünde, bir sene, tez çalışmalarının bir kısmını yürütmek üzere bulunmuştur. 2002-2010 yılları arasında ODTÜ Fizik Bölümünde araştırma görevlisi, 2011-2016 yılları arasında THKÜ Pilotaj Bölümünde yardımcı doçent, 2016-2017 yılları arasında Bilkent Üniversitesi UNAM’da doktora sonrası araştırmacı ve misafir araştırmacı olarak görev yapmıştır. Ekim 2017’de YÖK’ten doçentlik ünvanını almıştır. Ocak 2018’den beri THKÜ öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Mahariq, 2003 yılında Palastine Polytechnic Üniversitesi’nden Elektrik ve Bilgisayar Mühendisliği bölümünden birincilikle mezun oldu. Aynı üniversite ve bölümde 2003-2005 yılları arasında öğretim görevlisi olarak çalıştı. Yüksek lisans eğitimini Elektrik Makineleri Tasarımı alanında, Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde tamamlamıştır. Mahariq, biri Hesaplamalı Elektromanyetik alanında Orta Doğu Teknik Üniversitesi’nde, diğeri ise Fotonik alanında Elektrik ve Elektronik Mühendisliği Bölümünde TOBB Üniversitesi’nde olmak üzere iki doktora eğitimi almıştır. Mahariq, doktora çalışmalarını beş yıl süresince TÜBİTAK burs desteği ile devam ettirmiştir. 2007-2011 yılları arasında çeşitli makine tasarımlarını sonlu öğe methodu kullanarak gerçekleştirmiştir. Türk Hava Kurumu Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği Bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak 2014 yılından beri hizmet vermektedir.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makine Mühendisliği (2005) Yüksek lisans: Münih Teknik Üniversitesi (2007) Doktora: Loughborough Üniversitesi (2012) Misafir Araştırmacı: -İsviçre Federal Malzeme Bilimi ve Teknoloji Laboratuvarı -Finlandiya Tampere Bilim ve Teknoloji Üniversitesi -Almanya Braunschweig Teknik Üniversitesi İş Tecrübesi: -ISKO Engineers AG (Almanya)-Simülasyon Mühendisi
Lisans: Hacettepe Üniversitesi Fizik Mühendisliği (2008) Yüksek lisans: ODTÜ Fizik Bölümü Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Anabilim Dalı (2011) Doktora: ODTÜ Fizik Bölümü Yüksek Enerji ve Plazma Fiziği Anabilim Dalı(2014) Doktora Sonrası Çalışmalar: -ODTÜ Fizik Bölümü -Massachusetts Institute of Technology, Nükleer Araştırmalar Laboratuvarı, Teorik Fizik Merkezi (MIT/CTP) (ABD) İş Tecrübesi: Doğu Akdeniz Üniversitesi Fizik Bölümü (Yarı-zamanlı Öğretim Görevlisi )
Dr. Tuğba Akman Yıldız, 2009 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Matematik Bölümü’nden mezun oldu. 2011 yılında ODTÜ Uygulamalı Matematik Enstitüsü (UME) Bilimsel Hesaplama Tezli Yüksek Lisans programını, 2015 yılında ODTÜ UME Bilimsel Hesaplama Doktora Programında Local Improvements to Reduced-Order Approximations of PDE-Constrained Optimization Problems başlıklı doktora tezini tamamladı. 2009-2015 yılları arasında ODTÜ Matematik Bölümü’nde Araştırma Görevlisi olarak çalıştı. Doktora tezi ile, 2014-2015 Akademik Yılı ODTÜ Parlar Vakfı Yılın Tezi Ödülü’ne layık görüldü. Mayıs 2016-Eylül 2020 tarihleri arasında THKÜ İşletme Fakültesi’nde Dr. Öğr. Üyesi olarak görev yaptı. 10 Eylül 2020’den itibaren THKÜ Mühendislik Fakültesi’nde Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
A.Ömer Toprak 1992 yılında ODTÜ İstatistik bölümünde lisansını, 1996 yılında aynı bölümde yüksek lisansını tamamlamıştır. Uzun yıllar kamuda değişik kurum ve kademelerde çalışmış, Türkiye İstatistik Kurumu ve ÖSYM de üst düzey yöneticilik görevlerinde bulunmuştur. 2019 yılında Yıldırım Beyazıt Üniversitesi İngilizce İktisat anabilim dalında doktorasını tamamlamış olan Dr.Toprak 2020 Ekim ayından itibaren THKÜ Bilgisayar Mühendisliği bölümünde öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır. Evli ve iki çocuk babasıdır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Abdellatif BABA. 2003 yılında Paul SABATIER Üniversitesi (Toulouse III), Analiz ve Sistem Mimarisi Laboratuvarı’nda (LAAS-CNRS) Otomatik Sistemler dalında yüksek lisansını (M. Sc.), 2007 yılında yine aynı üniversitede Robotik ve Yapay Zeka bölümünde doktorasını tamamladı. Sonraki beş yıl içinde çeşitli devlet ve özel üniversitelerde yardımcı doçent olarak çalıştı. Ekim (2013) ‘den beri akademik hayatına Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Başak Gever, 2008 yılında Karadeniz Teknik Üniversitesi, İstatistik ve Bilgisayar Bilimleri Bölümü’nden onur derecesiyle mezun olmuştur. Lisans döneminde Erasmus burslu olarak Eszterhazy Karoly Üniversitesi (Macaristan), Enformatik Bölümü’nden ders almıştır. Daha sonra TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde burslu olarak yüksek lisans ve doktora programlarını, sırasıyla 2011 ve 2017 yıllarında tamamlamıştır. Doktora sırasında ise TÜBİTAK burslusu olarak Edinburgh Üniversitesi (The School of Mathematics)’nde araştırmacı olarak bulunmuştur. Savunma Teknolojileri Mühendisliği’nde Uzman Yapay Zeka Mühendisi olarak çalıştıktan sonra, Türk Hava Kurumu Üniversitesi, Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Dr. Öğretim Üyesi olarak çalışmaya başlamış ve halen burada çalışmaya devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Ceylan Yalçın 1989 yılında Ankara’da doğmuştur. 2010 yılında Gazi Üniversitesi Matematik Bölümünden onur derecesi ile mezun olmuştur. Aynı yıl TÜBİTAK yurt dışı lisansüstü ve yurt içi lisansüstü burs programlarını kazanmıştır. Yüksek lisans ve doktorasını burslu olarak TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde sırasıyla 2012 ve 2017 yıllarında tamamlamıştır. 2010-2014 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde farklı dersler için asistanlık görevlerini üstlenmiştir. Eylül 2019’dan beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır. Evli ve 1 çocuk annesidir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Durdu Hakan Utku, 1992 yılında Kara Harp Okulu işletme lisans, 2000 yılında Bilkent Üniversitesi Endüstri Mühendisliği yüksek lisans, 2016 yılında Gazi Üniversitesi Endüstri Mühendisliğinde doktora derecesini almıştır. 2000-2003 yılları arasında Kara Harp Okulu Sistem Yönetim Bilimleri Bölümü Endüstri Mühendisliği Ana Bilim Dalı öğretim elemanı olarak; 2006-2014 yılları arasında Kara Kuvvetleri Komutanlığı Harekât Başkanlığında proje yöneticisi olarak görev yapmıştır. Dr. Utku, Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü’nde Öğretim üyesi olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Gazi Üniversitesi – Otomotiv Eğitimi (2008)
Yüksek lisans: Uludağ Üniversitesi-Torino Politeknik Üniversitesi Makine Mühendisliği (2011)
Doktora: THK Üniversitesi Makine-Uçak Mühendisliği (2019)
İş Tecrübesi:
- Bursa Bosch Rexroth A.Ş. ‘de Yalın Üretim Sistemleri Birimi - Türk Silahlı Kuvvetleri (Öğretim Görevlisi) - Bursa Rollmech Automotive A.Ş. Ar-Ge Bölümü
Dr. Ertan Zencir Orta Doğu Teknik Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünden 1995 ve 1997 yıllarında lisans ve yüksek lisans dereceleriyle mezun oldu. Doktora eğitimini Syracuse Üniversitesi (Syracuse, New York, A.B.D.) Elektrik Mühendisliği bölümünde 2003 yılında tamamladı. Doktora tez araştırması öncesinde Amerikan Hava Kuvvetleri Araştırma Laboratuvarları için düşük güç tüketen tek-taşlı mikrodalga geniş-bant entegre yükselteci ve yer altına nüfuz edebilen UHF anten tasarım ve üretimini gerçekleştirdi. Doktora tezi araştırma sürecinde NASA Jet Propulsion Laboratuvarları tarafından desteklenen “NASA Gezegenler Arası Robotik Misyonlar için Düşük Güçlü SOI (Silicon-on-Insulator) CMOS Alıcı-Vericisi” başlıklı projede Mars’a gönderilen robot araçların haberleşme birimlerinin minyatürize edilmesine yönelik entegre haberleşme alıcısı tasarımını uzman araştırmacı olarak gerçekleştirdi. Bu projedeki lider çalışmaları ve teknolojik katkılarından dolayı NASA Onur Grubu Başarı Ödülü’ne layık görüldü (2006). Doktora sonrasında 2004-2005 yılları arasında Wisconsin-Milwaukee Üniversitesi Elektrik Mühendisliği bölümünde Yrd Doç olarak RF/Analog entegre devre tasarımı konusunda araştırma ve öğretim yaptı. Endüstriyel deneyimini ilk olarak 2005-2006 arası kıdemli tasarımcı olarak çalıştığı Nokia Cep Telefonları Radio Frekans Entegre Devre tasarım grubunda -CDMA haberleşme standardı için CMOS/BiCMOS RF alıcı-verici tasarımı üzerine- edindi. 2006 yılından 2011 yılına kadar Broadcom Corp.’da kıdemli bilim adamı olarak çalıştı. RF geniş-bant grubundaki görev aldığı entegre devre ArGe projeleri arasında endüstrinin ilk çoklu-giriş çoklu-çıkış düşük gürültülü 0.18-µm BiCMOS uydu alıcısı yükselteci ve ilk 65-nm DOCSIS 3.0 entegre alıcısı da yer almaktadır. Endüstrinin ilk 40nm CMOS entegre doğrudan örnekleyen (Analog-Dijital çevirici tabanlı) tam-bant indirmeli anahtarlama modülü çipinin (Broadcom BCM4550 kodlu ürünü)sistem tasarım liderliğini yaptı. 2011-2012 arasında Tübitak Uzay Teknolojileri Araştırma Enstitüsü’nde danışman olarak çalıştı. Analog ve RF entegre devre tasarımı alanında yayınlanan SCI makaleleri, SCI/IEEE konferans bildirileri ve bir A.B.D. patenti vardır. Eylül 2012’den itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Esra Karaoğlu, Ankara Üniversitesi Matematik Bölümü’nden 2009 yılında ve Anadolu Üniversitesi İktisat Bölümü’nden 2013 yılında mezun olmuştur. Lisans eğitiminin ardından, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Matematik Bölümü’nden 2009 yılında yüksek lisans ve 2016 yılında doktora derecelerini almıştır. Lisansüstü eğitimi boyunca TOBB ETÜ’de farklı derslere asistanlıklar yapmıştır. 2014 ve 2015 yılları arasında bir yıl süre ile TÜBİTAK’tan burs alarak University of Pittsburgh, Pennsylvania’da ziyaretçi araştırmacı olarak bulunmuştur. Eylül 2017’den beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Elektrik-Elektronik Mühendisliği bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Fatih Kasımoğlu, lisans eğitimini 1997 yılında Kara Harp Okulu Sistem Mühendisliği Bölümü`nde tamamlamıştır. Yöneylem Araştırması alanındaki yüksek lisansını 2004 yılında Naval Post Graduate School/California/ABD`de burslu olarak yapmıştır. 2015 yılında Kara Harp Okulu Savunma Bilimleri Enstütüsü`nde Yöneylem Araştırması doktora progamını tamamlamış, doktora tezi TÜBİTAK tarafından desteklenmiştir. TSK bünyesinde çeşitli proje ve analiz çalışmaları yürüten Dr. Kasımoğlu, 2013-2016 yıllları arasında NATO Müşterek Kuvvet Komutanlığı/Italya`da insangücü analisti olarak görev yapmıştır. Kara Harp Okulu`nda öğretim elemanlığı, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi`nde misafir öğretim elemanlığı, Doğuş Üniversitesinde öğretim üyeliği görevlerinde bulunan Dr. Kasımoğlu 2020 yılından itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Bölümü`nde Dr.Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Hakan Ezgi Kızılöz, TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi (TOBB ETÜ) Matematik Bölümünden 2008 yılında mezun oldu. Lisans eğitiminin ardından aynı üniversitenin Bilgisayar Mühendisliği Bölümünden 2010 yılında yüksek lisans ve 2016 yılında doktora derecelerini aldı. Lisansüstü eğitimi boyunca TOBB ETÜ ve TED Üniversitesinde farklı derslere asistanlıklar yaptı. Ayrıca doktora eğitimi sürecinde mühendislik ve iktisat bölümleri öğrencilerine programlamaya giriş dersleri verdi. Dr. Hakan Ezgi Kızılöz’ün araştırma alanları kullanışlı güvenlik ve makine öğrenmesidir. Kablosuz algılayıcı ağlar ve kullanışlı güvenlik konularında yayınları vardır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Tebriz Üniversitesi Makine İmalat Mühendisliği (2001) Yüksek lisans: Tebriz Üniversitesi Makine İmalat Mühendisliği (2004) Doktora: Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği (2017)
Dr. Hasan Aksoy 1998 yılından itibaren Elektrik ve Elektronik Mühendisliği alanında Lisans derecesine sahiptir. Yüksek lisans ve doktora derecelerini 2003 ve 2007 yıllarında Paul Sabatier Üniversitesi (Toulouse, FRANSA) GEET Doktora Okulundan (Elektrik, Elektronik ve Telekomünikasyon Mühendisliği) Devre tasarımı, Mikro-elektronik ve Mikro-sistemler alanında almıştır. Doktora Tezi çalışmasını LAAS-CNRS’de (Fransa Ulusal Bilimsel Araştırma Merkezi – Sistem Analiz ve Mimarlık Laboratuvarı) gerçekleştirdi.
Hasan Aksoy, 2008 yılından itibaren Yardımcı Doçent olarak farklı üniversitelerde Elektrik ve Elektronik Mühendisliği ile Bilgisayar Mühendisliği Bölümünde çalıştı. Nisan 2014’ten itibaren Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde Doktor Öğretim Üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Başkent Üniversitesi Makine Mühendisliği (2011) Yüksek Lisans: Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği (2014) Doktora: Gazi Üniversitesi Enerji Sistemleri Mühendisliği (2020)
Dr. Masoud LATIFINAVID lisans derecesini Makina Mühendisliği Bölümünden 2007 senesinde aldı ve akademik eğitimini Mekatronik Mühendisliği dalında devam ederek Yüksek Lisans derecesini 2009 yılında İran’ın Sharif Teknik Üniversitesinden aldı. Tübitak-Bideb Doktora Öğrencileri bursunu kazanarak Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde Doktora derecesini aldı. Ocak 2014‘ten beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaya başladı ve 2018 Ağustos’tan beri Dr. Öğretim Üyesi olarak görev yapmaktadır. Akademik çalışmaları yanı sıra girişimcilik konusunda da değerli tecrübelere sahip ve ArGe ekibi ile birlikte sunduğu projeler Yeni Fikirler Yeni İşler-2017 Elginkan Vakfı Büyük Ödülü, Tech Ankara Proje Pazarı-2017 Ödülü, Roboik-2019 Ödülü, Tübitak-1512 Bireysel Girişimcilik Desteği ve Tübitak-1507 Kobi ArGe Desteği gibi ulusal başarılar elde etmiştir. Ayrıca, 2018 yılında BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında Cambridge’de düzenlenen uluslararası ISDB-Transformers-2018 yarışmasında, projeleri 4300 proje arasında seçilen ve desteklenen başarılı projeler arasında yer almıştır.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Olpak lisans, yüksek lisans ve doktora derecelerini sırasıyla 2008, 2010 ve 2016 yıllarında Orta Doğu Teknik Üniversitesi Fizik Bölümü’nden almıştır. Yüksek lisans tez çalışmasını Prof. Dr. Bayram Tekin’in danışmanlığında geometrik kısıt uygulanan sistemlerin kuantizasyonu üzerine yapmıştır. Doktora tez çalışmasını ise Prof. Dr. Altuğ Özpineci’nin danışmanlığında pozitif pariteli aksiyel-vektör ağır kuarkonyumların skaler ve vektör mezonlara çiftlenimlerinin KRD toplam kuralları çerçevesinde incelenmesi üzerine yapmıştır. Yüksek enerji fiziği kuram ve fenomenolojisi üzerine çalışmalarına devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Hacettepe Üniversitesi İstatistik Bölümünde lisans, ODTÜ Enformatik Enstitüsü Bilişim Sistemlerinde master derecesini almış ve Atılım Üniversitesi Mühendislik Sistemlerinin Modellenmesi ve Tasarımı Doktora Programını tamamlamıştır. Kamuda elektronik ihale, IT denetimi, Bulut Bilişim ve birlikte çalışabilirlik konularında, yurt içi ve yurt dışında çeşitli konferanslara katılmış, bildirileri yayınlanmış, uluslararası kitaplarda makaleleri yer almıştır. Bilgi ve iletişim teknolojileri sektöründe 15 yıllık deneyime sahip olup, ülke çapındaki tüm vergi dairelerinde uygulanan e-Teftiş projesinin teknik koordinatörlüğünü yapmıştır.
Kısa Özgeçmiş
Lisans: Tebriz Azad Üniversitesi Makine Mühendisliği (2010) Yüksek lisans: Gazi Üniversitesi İmalat Mühendisliği (2013) Doktora: Gazi Üniversitesi İmalat Mühendisliği (2018)
Doktora Esnasındaki Çalışmalar: -Perugia University’sinin Makine Mühendisliği Bölümü (İtalya) -Brandenburg University of Technology ile Rolls-Royce firmasının ortak yürüttüğü Jet Motorları Tasarımı projesi
Dr. Özgür Kelekçi 2002 yılında İTÜ Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümünden lisans, 2005 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nden Elektronik Mühendisliği yüksek lisans, 2011 yılında ise Gazi Üniversitesi Fizik Bölümünden doktora derecesini aldı. Doktora sırasında çeşitli TÜBİTAK projeleri kapsamında Bilkent Üniversitesi Nanoteknoloji Araştırma Merkezi’nde tam zamanlı araştırmacı olarak çalıştı. Doktora sonrasında grafen malzemesinin fiziksel özellikleri üzerinde araştırmalar yapmak üzere Güney Kore Devleti’nin sağladığı bursla Sejong Üniversitesi’nde doktora sonrası araştırmacı olarak çalıştı. Siirt Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği bölümünde Yrd. Doç. olarak görev yaptı. ODTÜ Fizik bölümü matematiksel fizik anabilim dalında ve İTÜ Matematik bölümünde doktora sonrası araştırmacı olarak araştırmalarına devam etti. Farklı bilim alanlarında yayınlanmış 14 adet SCI makalesi , ulusal ve uluslararası konferanslarda birçok sözlü sunumları bulunmaktadır. Yakın zamanlı araştırmaları süpersimetrik kütleçekim kuramlarındaki dualiteler ve geometrik yapılar üzerinde devam etmektedir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Shadi Alshehabi Halep Üniversitesi Uygulamalı Bilimler Fakültesi Matematik/Bilgisayar Bilimleri Bölümünden 1997 yılında mezun oldu. Yüksek lisans ve doktora derecelerini bilgisayar bilimleri alanında Henry Poincaré Üniversitesi’nden sırası ile 2002 ve 2006 yıllarında aldı. 2006 ve 2013 yılları arasında Halep Üniversitesi ve Al-Mamoun Özel Ünversitesinde 7 yıl boyunca Yardımcı doçentlik görevini yaptı. Çalıştığı süre boyunca bilgisayar mühendisliği, sistem mühendisliği, uygulamalı matematik ve istatistik gibi birçok akademik alanda faaliyetler göstermiştir.
Kısa Özgeçmiş
Dr. Selami BAYEĞ, 2008 yılında Abant İzzet Baysal Üniversitesi, Matematik (İngilizce) Bölümü’nden onur derecesiyle mezun olmuştur. 2009 yılında Erasmus Mundus bursunu almaya hak kazanarak EURHEO (European Masters of Engineering Rheology) bütünleşik yüksek lisans programına kabul almıştır. Bu program kapsamında 2009 yılında Katolik Louvain Üniversitesi (Belçika) Malzeme Mühendisliği Bölümü’nden, 2010 yılında Minho (Portekiz) Üniversitesi Polimer Bilimi ve Mühendisliği Bölümü’nden ve 2011 yılında Ljubljana Üniversitesi (Slovenya) Makine Mühendisliği Bölümü’nden zorunlu alan derslerini başarıyla tamamladıktan sonra, tez çalışmasını tamamlayarak her bir bölümden yüksek lisans derecesi almaya hak kazanmıştır. 2012 yılında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi, Matematik Bölümü’nde doktora programına kabul almıştır. 2018 yılında Uygulamalı Matematik Anabilim Dalı’nda doktora derecesini almıştır. 2012-2018 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi’nde farklı dersler için asistanlık görevlerini üstlenmiştir. 2018-2020 yılları arasında TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi Matematik Bölümü’nde Dr. Öğretim Görevlisi olarak çeşitli dersler vermiştir. 2020’den beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Endüstri Mühendisliği bölümünde doktor öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.
Kısa Özgeçmiş
Matin GHAZIANI, Iran Khajeh Nasir Toosi Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nden 2006 senesinde mezun oldu. 2004-2008 seneleri arasında Pars Robotics Group bünyesinde makina mühendisi olarak çalıştı. Çeşitli RoboCup yarışmalarına katıldı ve RoboCup Kurtarma Robotu Ligi’nde (Robocup Rescue Robot League) birçok ödül kazanandı (Atlanta’daki ROBOCUP 2007, Kurtarma robotu liginde Otonom Teknik Mücadelede Üçüncülük Ödülü, Hannover’de ROBOCUP-Almanya Açık yarışma 2007, Kurtarma robotu liginde İkincilik Ödülü, Hannover’de ROBOCUP-Almanya Açık yarışma 2007, Kurtarma robotu liginde Sınıfının En İyi Hareketlilik Ödülünü, Tahran’daki NURC 2006 ROBOCUP Kurtarma robotu liginde Birincilik Ödülü). 2013 senesinde Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde yüksek lisansını tamamladı. Kendisi şu an Orta Doğu Teknik Üniversitesi Makina Mühendisliği Bölümü’nde doktora öğrencisidir. Aralık 2013’ten beri Türk Hava Kurumu Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde öğretim görevlisi olarak çalışmaktadır.
2017 senesinden beri birçok ödül ve hibe kazandı. Bu ödüller ve hibeler kendiside kurucular arasında olan Tulpar ArGe takımı ile elde etmiştir. Bu ödüller, Yeni Fikirler Yeni İşler-2017 Elginkan Vakfı Büyük Ödülü, Tech Ankara Proje Pazarı-2017 Ödülü, Roboik-2019 Ödülü, Tübitak-1512 Bireysel Girişimcilik Desteği, Tübitak-1507 Kobi ArGe Desteği ve Kosgeb ArGe ve İnovasyon desteği gibi ulusal başarılar elde etmiştir. Ayrıca, 2018 yılında BM’nin Sürdürülebilir Kalkınma Hedefleri kapsamında Cambridge’de düzenlenen uluslararası ISDB-Transformers-2018 yarışmasında, projeleri 4300 proje arasında seçilen ve desteklenen başarılı projeler arasında yer almıştır.